20 marts, 2012

Et tilbageblik

Træningen frem mod Jungle Marathon startede den 1. februar 2012. Planen er at sprede træningen ud over nogle flere dicipliner end jeg har gjort op til MDS 2010. Den gang fokuserede jeg meget på km. og lange ture, hvoraf mange af dem var med rygsæk. Denne gang vil cykling, spinning, styrketræning samt intervaltræning være en meget større del af træningen.
Jeg vil stadig løbe 2-3 marathons pr. måned dog i et lidt højere tempo end jeg har gjort tidligere. Tempo 5 er målet hver gang jeg løber - alt der under er blot en gevinst. Jeg har ingen planer om at løbe et hurtigt marathon i år!!! Jeg synes det er svært at løbe 30-35 marathons om året og samtidig løbe efter PR hver gang, og jeg har derfor valgt at satse på det første i år. Ofte har det stresset mig at jeg ville det hele - både løbe langt, løbe mange samt løbe under 3 timer hver gang.
Status indtil idag er at jeg har løbet 6 marathons
  • Dr. Nielsen 3,27
  • Vejlefjord Cannonball 4,08
  • Thy Trail Marathon 3,39
  • Skudårs Marathon 3,43
  • "Mogens kom forbi" Marathon 3,17
  • Tversted Marathon 3,21
Dertil en del spinning samt landvejscykling. Styrktræningen er ikke blevet det store hit endnu, det kræver virkelig mental styrke at gå igang med det. Har sat en dato der hedder 1. april og så er det igang.
Thy Trail samt Tversted var helt fantastiske - ruten gik gennem klitplantager, skov, langs stranden, bakker hist og her samt en masse trappetrin. Jeg er blevet vild med trailløb, og mine ture i skoven bærer netop præg af dette. Før var turen i skoven henlagt til en bestemt rute tilpasset det antal km. jeg nu skulle løbe den dag. Idag er det tiden der er den afgørende faktor. Det betyder at man istedet pludselig kan svinge til højre af en lille sti, eller ned langs åen for derefter at slutte af med en turen op igennem Rebild Bakker. Et 2 timers træningspas er sjovere på den måde istedet for at fokusere på at skulle løbe 25 km.

19 marts, 2012

Start 2 run...

Den enes død... er den anden brød.
Hjemmesiden http://www.jony-andersen.dk/ bliver nu lukket ned efter tre år, og jeg vil fremover skrive herinde på bloggen. Der har været mere end 90.000 besøgende i den periode - hvilket jeg synes er lidt vildt. I starten var det lidt nørdet at have sin egen hjemmeside, og jeg var også meget i tvivl da jeg startede ud. Men sidenhen er der kommet flere og flere hjemmesider til, og mange af mine kammerater har en hjemmeside eller blog idag.

Grunden til jeg vælger at skrive blog fremover, er fordi jeg ønsker at dele mine oplevelser med andre. Der vil kun blive skrevet om løb herinde - altså træning, udstyr, oplevelser, samt en beskrivelse af de løb jeg deltager i fremover. I forbindelse med min træning tidliger har jeg gjort en del erfaringer, som jeg vil gøre brug af denne gang.

Årets store mål bliver Jungle Marathon i Brasilien til oktober, og der er kun 6 mdr. til startskudet lyder. Det bliver VILDT - hvor jeg tidligere havde en forventing om blot at gennemføre, er der nu lidt andre udfordinger der melder sig. Det drejer sig om udstyr, træning og en drøm om placeringen. Alt sammen noget jeg vil skrive om herinde de næste 6 måneder.