07 juni, 2012

Grundlovsmarathon

Jeg var meget spændt på dagens marathonløb omkring St. Økssø. Havde fået en behandling mandag ved Benefit i Hobro og kunne stadig mærke smerte i højre knæ. Havde lavet strækøvelser både mandag og tirsdag morgen og følte det gik den rigtige vej. Der var ikke tale om samme smerte som tidligere hvor benet føltes mere stiv omkring knæet. Men en mere mild smerte. Alt sammen tegn på, at jeg kunne som udgangspunkt kunne løbe et ½ marathon - måske mere?!?!
Der skulle løbes en lille prolog efterfulgt af 15 runder omkring søen. Jeg havde lavet en aftale med Line om at jeg skulle stoppe når og hvis smerterne blev for voldsomme - havde dog lavet en anden med mig selv. Jeg har endnu ikke stillet til start i et marathon for at udgå undervejs, og havde egentlig heller ikke lyst til det denne gang.
Grundlovsdag fejrede vi at det var 163 år siden Grundloven blev skrevet. Det var samtidig fars dag, og jeg fik for første gang en gave på dagen. Sendte dog også nogle tanker til min far som ikke er i blandt os længere, og som altid kom og så disse løb vi arrangerer i skoven. Samtidig var det nøjagtig to år siden vi åbenede Bryghuset i Hobro. Det var egentlig en ret stor dag for mig - og en dag hvor jeg bestemt ikke havde lyst til at udgå af et marathon. Så var det bedre ikke at stille op. MEN det var heller ikke en mulighed.
Jeg startede forsigtig ud i samme tempo som i Aars to dage forinden. Samme gruppe bestående af Bo, Martin og Mogens. ALT var som det plejede at være. Havde valgt at tage en runde ad gangen og ellers nyde mit marathon nummer 78. Om det var de nye sko, voltarenen eller noget helt andet der gjorde at smerten forsvandt ved jeg ikke. Men jeg havde et rigtig godt løb og som jeg blev varm gik det rigtig godt.
Løb et stabilt marathon som i Aars og da der var 10 km. igen satte jeg farten lidt op og lå til en sluttid omkring 3,35.

Starttid
05-06-2012 10:03
Distance
41.86 km
Varighed
3t:33m:07s
Gns. hastighed
5:05 min/km
Max. hastighed
3:09 min/km
Kalorier
3186 kcal

Det var en god dag i skoven og på trods af lidt modvind på den ene side af søen var det perfekt løbevejr. 33 løbere stillede til start og der var en hyggelig og uformel stemning. Mange havde taget hele familien med og gik turen rundt om søen. StorMESTEREN havde sørget for proviant og som altid var der fyldt godt op i depotet. Det er en fornøjelse at vise hjemmebanen frem til gode løbevenner og jeg håber at der bliver mulighed for flere løbeture omring søen i løbet af sommeren. Næste gang bliver den 8. juli til Rold Skov Marathon.

04 juni, 2012

Benefit Hobro

Efter søndagsSTÆVNEmødet i Aars var der igen smerte i højre knæ. Jeg valgte at kontakte Benefit i Hobro for at ændre massage til ultralyd. Ultralyd har tidligere vist sig at være en god behandlingsform overfor løbeskader. Mandag, onsdag og fredag står den på behandling og samtidig har jeg fået nogle strækøvelser/træningsøvelser til stabilisering af knæet. Øv øv... med en skade. Har heldigvis været foruden i 2 år siden hjemkomsten fra MDS 2010.
Håber at jeg kan blive klar til X-Run på lørdag på Mors. Et 6 timers løb på en 3,1 km. rute med omkring 100-150 højdemeter pr. omgang. For at blive klar hertil vil det mest fornuftige være at melde fra til Grundlovsmarathon imorgen i Rold Skov.
MEN samtidig har jeg også købt nye sko idag. Efter turen på muren hvor jeg kunne konstatere at det var fodtøjet der var skyld i skaden, besluttede jeg at vende tilbage til Nimbus 13. Et par helt nye sko er derfor blevet erhvervet idag hos Peter Mousten og Løbekompagniet i Aalborg. Ikke just de flotteste men uden tvivl de blødeste på markedet. Føles næsten som et par futsko. Derfor har jeg valgt at prøve dem imorgen og så løber jeg som udgangspunkt kun et ½ marathon.
Efter behandlingen ved Benefit besøgte jeg Hobro Helsesport og tog straks fat på de forskellige strækøvelser. Er villig til at gøre hvad som helst for at blive skaden kvit - undtagen pause! Alt mit træning indtil da vil udelukkende bestå af cykling samt mtb. Der belaster jeg ikke knæet på samme måde som ved løb.
Inden aftensmaden var jeg en tur i skoven sammen med Henrik. 15 km. mtb. i hyggetempo på en teknisk svær rute. Turen idag var en succes - ingen styrt, ingen kæde der sprang og HH havde sin tlf. med hjem. Dog tabte han sin værktøjstaske undervejs - hvad gør man ikke for en lille pause når pulsen er i TOP?!?!

03 juni, 2012

storMESTER Cannonball i Aars

Efter en turbulent uge så jeg frem til at komme ud og få lidt luft under vingerne igen. De sidste 14 dage har vendt fuldstændig op og ned på mit liv.
Hele familien var samlet i Kina og vi havde en fantastisk ferie, hvor jeg fik løbet marathon på muren. Da jeg efterfølgende kom i mål (efter laaang tid) friede jeg til Line - en plan jeg havde arbejdet på inden vi overhovedet var taget til Kina og som hun heldigvis sagde JA til. Om det var nervøsiteten for frieriet der gjorde at det tog over 5 timer at gennemføre Great Wall Marathon skal jeg lade være usagt.
Det var samtidig også vores sidste ferie sammen med min far. Han var blevet meget svag det sidste halve år og mit gensyn med ham i Kina kom som et sjok for mig. Han havde tabt sig meget og var næsten ikke til at kende. Aftenen inden vi alle skulle rejse til DK blev han indlagt og det var sidste gang jeg så ham. Lægerne i Beijing vurderede at han var for svag til at blive forflyttet til DK. Det var en hård afsked og kostede mange tårer. Heldigvis havde jeg min dejlige familien omkring mig og det var en uvurderlig støtte i den svære tid. Han sov stille ind fredag den 1. juni.

Familien samlet efter mit marathon på muren.
Da jeg så kom hjem og det var blevet hverdag igen, var det tid til at tage afsked med mine dejlige kollegaer på Bies Bryghus. Inden jeg var rejst til Kina havde min kompagnon Dennis og jeg snakket om at jeg kunne træde ud af samarbejdet. Det sagde han heldigvis JA til og et nyt kapitel kan nu begynde. Det var en svær beslutning da det var min drøm jeg skulle sige farvel til, og samtidig kommer jeg til at savne mine dejlige kollegaer og alle folkene omkring Bies Bryghus samt Kaffe Børsen. Men det var det helt rigtige valg og jeg glæder mig til fremtiden.

Story of my life...

Men tilbage til det, det hele drejer sig om - nemlig løb. StorMESTEREN havde kaldt til samling på hans hjemmebane i Aars søndag den 3. juni. Jeg døjede stadig med knæproblemer tilbage fra marathon på mureen og på trods af hvile i de sidste 14 dage var der stadig en lille smerte i knæet. Her vil de fleste nok sige at så skal man IKKE løbe marathon hvis der er bare det mindste at mærke. MEN jeg vurderede det som en kat. 1 skade og den skal løbes væk. En afhængighed er svært at ignorer - selv hvis en alkoholiker har ondt i hovedet drikker han. Det samme gælder vel for løbere - de ignorer de signaler kroppen sender.
Det var med en vis frygt jeg stillede til start og havde da også allieret mig med store mængder Voltaren hvis der skulle opstå problemer. Voltaren er vidundermidlet til løbere med småskavanker. Planen var at løbe stille og roligt i tempo 5,00-5,15 og se hvordan kroppen reagerer. Undervejs kom der lidt flere smerter i knæet men ikke noget der kunne få mig til at stoppe.
Havde besluttet mig for at hvis smerten kom på samme niveau som i Beijing ville jeg stoppe - men det var ikke tilfældet. Jeg kom rundt alle 14 omgang og havde en rigtig god dag. Stabilt tempo der blev skruet en lille smule i vejret på de sidste 3-4 omgange takket være storMESTEREN der trak. Løb neg. split på 4 min. Dejlig vejr på trods af hård modvind på den ene side af ruten. Fantastik selskab - tak til Bo, Bjarne, Martin og Mogens. Dejlig at se jer alle igen - og jeg fik fyldt mental brændstof på igen.


Starttid
03-06-2012 10:03
Distance
42.22 km
Varighed
3t:36m:42s
Gns. hastighed
5:08 min/km
Max. hastighed
3:23 min/km
Kalorier
3190 kcal