27 februar, 2013

Foredrag og fællesspisning i Rostrup

Super arrangement i Rostrup tirsdag aften.

Jeg var inviteret til Rostrup for at fortælle om mine oplevelser i forbindelse med løb. Line og Mille var også inviteret og aftenen startede med fællesspisning og hygge. Der var et stort fremmøde denne dag og mindst 75 personer kunne jeg tælle. Der er fælles arrangement en gang om måneden i vinterhalvåret og der er en rigtig god stemning og folk kender hinanden på kryds og tværs.

Var lidt skeptisk omkring målgruppen denne aften, da det ikke kun var løbere der var samlet. Men det var der ingen grund til. Da først foredraget gik igang var der ro og folk lyttede interesseret. Dog kunne jeg fornemme en hovedrysten blandt flere af ikke løberne, og da historien faldt på Brasilien må de have tænkt - Han er ikke for klog ham der!

Onsdag har jeg næste foredrag i Hobro Idrætscenter. Et debatmøde med Jerk Langer arrangeret af LOF Mariagerfjord.

Du er altid velkommen til at kontakte mig vedr. et foredrag omkring min tur Marathon des Sables eller Jungle Marathon.



24 februar, 2013

Super træningslejr/ferie

Havde store forventninger til mit første besøg på Club La Santa... og de blev til fulde indfriet.

Syv dage i godt selskab og med høj sol - livet er fantastisk! Jeg har valgt at bruge ugen som en kickstart på løbeåret, hvor de gode vaner og høj intensitet skal afløse dårlige undskyldninger og dovenskab. Er begyndt at tælle ned til Hamburg hvor målet stadig hedder 2,48, men må indrømme at tiden begynder at arbejde imod mig.

Har svært ved at komme igang igen. Det skyldes ikke motivationen, men mere det meget lave bundniveau som jeg i øjeblikket har. Det kom for alvor til syne på ferien. Hvis ikke cyklingen næsten tog livet af mig på bakkerne så gjorde den Volvo årgang ´86 der påkørte mig på ruten. Var presset på cykelturen samt til halvmarathonløbet.

55 dage til startskudet lyder til Hamburg Marathon. Tiden er derfor kostbar og skal udnyttes fuldt ud. Dvs. spinning SKAL tilbage på programmet og dobbelt træningspas skal indføres min. 2-3 gange om ugen, hvor morgenturen skal være en tempo tur eller bakkeintervaller. Har desuden valgt at tage et par marathons med inden turen til Hamburg. For derved at træne de lange pas samt få vægten ned unden 70 kg. igen.

SIDSTE CHANCE...

Foruden løb blev der også spillet badminton, tennis, badminton, squash og til sidst badminton igen. Det blev til mange gode dyste med Lasse i badmintonhallen. God træning hvor grin og skrål var en fast del af dysten. Super sjov sport som vi helt sikkert vil fortsætte med efter hjemkomsten.

10 februar, 2013

La Santa Sport

På lørdag går turen til La Santa... jubiii!

Efter en god uge med nogle hurtige kilometertider og fornyet håb, løb jeg desværre ind i en skade. Dog ikke en løbeskade, men et hold i nakken. Føler mig som en pensionist og skal dreje hele kroppen hver gang jeg skal se til siden. Har derfor holdt løbefri de sidste tre dage og håber på, at det snart går over igen. Men desværre er der ingen tegn på fremgang - ENDNU!

Søndagsløbeklubben blev istedet skiftet ud med et besøg hos Lasse. Vi skal til La Santa sammen med Lasse og Iben og de sidste detaljer skulle på plads inden afgang på lørdag. Lasse har STORE planer for vores "ferie" og der skal konkurreres på LIVET. Kan godt fornemme cykling og svømning står øverst på hans dagsorden. Men heldigvis var der også vinsmagning og karokee på programmet, så jeg skal nok få revanche i løbet af ugen. Jeg ser frem til 7 dage med godt vejr, masser af træning i godt selskab og måske et enkelt marathon.


De næste fem dage får den fuld gas med træningen. De søde sager bliver skiftet ud med rødbedesaft og de overflødige kilo skal væk. Jeg lover at Lasse ikke skal komme for nemt til sejerne... God søndag!

08 februar, 2013

Gi´ dine ben til Afrika

Super 6 serien... 6 løbeklubber, 6 ruter og så i uge 6.

Som en del af mit job har jeg været tovholder på projekt DKs Indsamlingen i Mariagerfjord Kommune. 6 løbeklubber gik sammen om at afvikle 6 events i forbindelse med DKs Indsamlingen og støtte med kilometerpenge. Hver event varede en time og i den periode havde man mulighed for at gå, løbe eller cykle så langt man ville og efterfølgende donere kr. 5,- pr. kilometer. Det var en stor succes og jeg er sikker på, at der er en masse nye medlemmer i klubberne fremover. Jeg er rigtig glad for at have startet projektet op i Mariagerfjord Kommune og er sikker på at samarbejdet rækker længere end blot denne event.

For mit eget vedkomne blev det til deltagelse i 5 af arrangementerne. Hobro, Mariager, Arden, Vebbestrup og Haverslev og samlet 60 km. blev sat ind på kontoen. Det var interessant at komme ud og se de forskellige løbeklubber og opleve den stemning der er til en klubaften. Løberne blev trakteret med bla. suppe, hjemmebagt kage, frugt og grønt samt masser af lodtrækningspræmier.

Vil forsøge at besøge klubberne mere i fremtiden og håber derved at kunne styrke samarbejdet klubberne imellem. Blandt ildsjælene er der allerede en ny event på tegnebrættet.

Til DKs Indsamlingen donerede løbeklubberne i Mariagerfjord Kommune knap kr. 18.000,-

01 februar, 2013

Ultra Trail Mont Blanc

If you can´t join them... beat them!

Jeg havde en helt klar forventning om at jeg skulle løbe UTMB i 2013. Havde de obligatoriske 7 point på kontoen og var jo nærmest selvskrevet til at deltage.
  • Swiss Alpine K78 (2009)
  • Marathon des Sables (2010)
  • Transalpine Run (2011)
  • Jungle Marathon (2012)
Jungle Marathon og Transalpine giver tilsammen 7 point og jeg blev skrevet op den første dag tilmeldingen åbnede. Men den 18. januar kom det trælse budskab - Vi beklager meget men...

Øv øv!

Havde hele træningskalenderen klar fra den 6. juli og frem til februar måned hvor Yukon er drømmen. Men havde fuldstændig mistet motivationen og lysten til at sætte et nyt mål.

Valgte at få tilbagebetalt tilmeldingsgebyret da jeg ikke kunne få garanti om deltagelse næste år. Så må vi se om jeg er heldig igen i 2014 - for det er et løb der står højt på ønskelisten.

PLAN B.

Som et plaster på såret var jeg istedet heldig at få et startnummer til Hammer Trail på Bornholm. Skal prøve kræfter med mit første 100 Mile løb - og så endda på Bornholm med masser af bakker, trapper, flot natur og så med nogle af DKs allerbedste trailløbere. Det glæder jeg mig til. Det er samtidig i selskab med min løbekammerater fra Søndagsløbeklubben - HH og PH.

Se film her

Comeback

Årets første måned er overstået og vi går lysere tider i møde...

Der har været tale om en meget stille opstart på 2013. Familie, arbejde og skiferie har fyldt meget den første måned og der har ikke været en kontinuerlig træningsindsats. Det har været når der lige var tid og længden på turene har maks været på små 10 km. Men er faktisk ved rigtig godt mod og glæder mig over den fremgang jeg oplever i øjeblikket. Vægten nærmer sig normalen igen og tempoet stiger fra gang til gang. Har valgt at starte ud med lidt kortere ture og langsomt sætte farten op. Længden må komme senere.

Årets første marathon blev Dr. Nielsen i Vejle.

Det var med en vis nervøsitet jeg gik til opgaven i Vejle. Kalenderen viste at det var fire måneder siden jeg sidst havde løbet et marathon - HC Andersen Marathon i Odense. Planen var fra starten blot at løbe et stille og roligt løb med et forsigtigt udlæg. Men som så ofte før blev jeg grebet af stemningen og fulgtes med Benny Bull i et stabilt tempo. Holdt 5,10-5,15 ud til omkring 34 kilometer og så begik jeg en dødssynd. Valgte kort at gå da jeg kom op til Torben Glass som var helt nede i sækken. Jeg tænkte jeg havde masser af overskud til at hjælpe ham igang igen, men da han fik fornyet energi og satte i løb, ville mine ben slet ikke samarbejde. De var færdige! Jeg havde ikke nok træningskilometer på bogen og betalte prisen de sidste 8 kilomter hvor det var en blanding af gå-løb-gå-løb. Frygtelig afslutning og mit tredje Dr. Nielsen blev også det dårligst.

Men dejligt at være igang igen.

Man får ikke noget forærende på kongedistancen og er man ikke klar når skudet lyder, så må man betale prisen.