28 april, 2013

SøndagsLØBEklubben og nedtælling til Hammer Trail

Dagens tur sammen med søndagsLØBEklubben bød på en tur i Rebild Bakker og rundt omkring St. Økssø. Henrik, Jan og Erik var mødt op og der var en super stemning. De sædvanlige drillerier, røverhistorier samt lir er nogle af de faste ingredienser når vi mødes hver søndag kl. 1000 ved Skørping Skole. Glæder mig til at få mere tid til disse hyggeture i fremtiden.

Det blev til ca. 75 minutters løbetur med indlagte spurter med Bols. Henrik og jeg skiftes til at duellere med Bols men vi måtte hver gang give op. Han er kommet i en fantastisk form på kort tid. Stor motivation for os almindelige motionister. Det store samtaleemne på turen var naturligvis Henrik og min tur til Bornholm på torsdag. Forventninger... ikke kun fra os selv, men også fra de andre. Der blev sågar sat penge på placeringer og tid. MEN må desværre skuffe dem da det ikke er en ambition at ende i TOP 3.

Turen blev også brugt på at indvi de nye Salomon S-Lab Sense som jeg skal løbe i på Bornholm. Det er det 3. par som jeg tager i brug. De er super! Størrelsen passer perfekt. De sidder godt på foden. Vejer ikke ret meget... og er født til race. Dog kræver det en anderledes løbestil hvor forfodslanding er at foretrække. Foruden Sense tager jeg også Salomon Fellcross samt Asics Nimbus med. Så er jeg dækket godt ind.


Den sidste uge står på spinning samt småture på omkring 5-6 kilometer. Satser på spinning mandag og tirsdag samt morgenLØBEture mandag, tirsdag og onsdag. Glæder mig rigtig meget til Hammer Trail. Tror samme taktik som til den lange etape til MDS vil være succesfuld. Starte stille og roligt ud og holde moment så lang tid som muligt. Holde korte pauser i depotet. Gå-løbe-gå-løbe. Overvejer om jeg skal løbe uden ur. Evt. bruge Endomondo på telefonen og lade den ligge i tasken. Er i tvivl om hvad der er bedst. Vil ikke stresse over tiden, men samtidig kan det også være vigtigt om natten at vide hvor langt der er til næste depot. Måske bare lade uret være i tasken og så tage det frem hvis det bliver nødvendigt.

27 april, 2013

Når du lukker nogle døre... åbner der sig nogle andre.

Nyt træningskoncept er netop taget i brug. Det er ikke blevet til så meget løb som tidligere. Der er i stedet sat fokus på andre træningsformer og restitution. Langt om længe er der blevet tid til spinning. Tirsdag, onsdag og torsdag med stor succes til følge. Føler at det giver en masse. Motivationen er tilbage og jeg glæder mig allerede til næste time. Du får presset kroppen og træner samtidig en masse intervaller undervejs. Forbrændingen stiger og vægten nærmer sig med hastige skridt kampvægten igen.  Fordelen ved spinning er at det kan indpasses med arbejdstid og møder. Timerne ligger ofte omkring kl. 1600/1630. Samtidig trænes der cardio inden timerne.

Torsdag aften var der natTRAIL i Rebild Bakker. Pandelampen var fundet frem og Henrik og Michael gjorde mig selskab. Super hyggelig tur på trail ruten og det blev til et glædelig gensyn med trapperne. Føler mig godt restitueret og kunne allerede mærke effekten af spinning. Glæder mig til Hammer Trail.

Lørdag var jeg forvist til sidelinjen da premieren på Aalborg MTB marathon blev skudt igang. Jeg valgte at sælge mit startnummer da jeg skal løbe på Bornholm ugen efter. I høj sol og med 1500 deltagere blev starten skudt ved Nordkraft. Var misundelig da rytterne kørte afsted og håber det kommer igen næste år. Derefter gik turen til Voergård Slot for at hilse på gode løbevenner. Jesper Egholm havde inviteret til Marathon omkring det historiske slot. Efter at været startet med sol og godt vejr blev det pludselig afløst af regn, blæst og haglvejr. Mille og jeg valgte at køre tilbage til Aalborg og besøge Lasse og Sport de LUXE.


De sidste par ting til Hammer Trail blev indkøbt. Glæder mig til at tage denne jakke i brug. S-Lab light der ikke fylder meget og nemt kan pakkes i løberygsækken. Et af kravene er at man skal have en jakke med undervejs. Overvejer stadig om jeg skal løbe med taske eller bælte. Kravet er blot at man skal have 1 liter væske med undervejs. Tasken kan indeholde 1,5 hvorimod bælte kun kan indeholde 0,5 liter. Derfor købte jeg en Salomon tube til 0,5 liter. Der er kun tale om selve beholderen. Når du forlader depotet skal du have 1 liter væske med. Men du har muligheden for at hælde det ud igen med det samme. Kravet er blot at du skal have beholderen til i alt 1 liter. Den mulighed har jeg når jeg bruger både bælte samt tube. Så bliver det dagsformen der afgør hvilken løsning jeg vælger. Synes bæltet er rigtig behageligt at løbe med.






21 april, 2013

Run for Boston

Hamburg Marathon... en folkefest.


Det var efterhånden et stykke tid siden jeg sidst havde deltaget i et større marathon med 20.000+ deltagere. Foruden HC Andersen i 2012 skal jeg helt tilbage til Berlin i 2010. Så et løb af den størrelse og med det kæmpe set up der hører til er altid noget helt specielt at være en del af. Det var samtidig også løbet hvor jeg igen havde en drøm om at sætte ny PR. Havde meldt 2,48 ud som mål og erklæret åbent krig mod såvel Sir Niels som Lektor Jensen. Men det er ikke altid det går som præsten prædiker.

I løbet af foråret er det ikke blevet til den ønskede træningsmængde og TOP formen er længere væk end forventet. I mellemtiden har jeg fået muligheden for at deltage i Hammer Trail på Bornholm, så PLAN B har egentlig været taget i brug i lang tid. PLAN B har betydet flere marathons samt langsommere kilometre og generelt udholdenhedstræning har været foretrukket fremfor tempo. Men drømmen var stadig at løbe hurtigt i Hamburg dog med sub 3 i stedet. Måske optimistisk når jeg har haft svært ved blot at holde tempo 5 i dagligdagen.

Sidst jeg var i Hamburg var i 2010 og dengang hed sluttiden 3,07 og det var 2 uger efter MDS. Tidligt op søndag morgen og direkte i bil til starten. Så historikken var på min side inden start. Denne gang var jeg taget til Hamburg om lørdagen og overnattede på hotel og var derfor udhvilet og frisk til løbet. Lørdagen blev brugt til at lade op til løbet. Ud på messen og hente startnumret og ellers fylde depoterne godt op så motoren var klar til at yde maks i 3 timer. Pasta, cola, pasta og tidlig i seng. Det er opskriften på en ny PR. Tøjet blev lagt klar lørdag aften. Numret sat på trøjen og chipen sat fast i yndlingsskoen. Taktikken var på plads. Ruten fra hotel til start var tjekket 2 gange. 6 SIS gels lagt klar. Flaske med elektrolytter sat på køl. Morgenmaden var klar fra kl. 0600. Moralsk opbakning fra Line og som det sidste to vækkeure sat klar til at ringe kl. 0600. Løbeuret sat til tempo 4,15 og fuld opladet. Løbetights og t-shirt skulle have sæsondebut. Kort sagt... det kunne ikke gå galt.

Kunne jeg bare snige den ind på 2,59 plus det løse ville jeg blive super glad. Men vidste godt inderst inde at chancen var minimal for at nå målet. Havde besluttet at følges med Lasse da jeg regnede med at hans rutine i at løbe under 3 timer ville hjælpe mig i mål. Lasses taktik var at de første 5 km. skulle vi holde speederen i bund og komme forbi de mange løbere i startboksen. Mit ur afslørede at vi lå i tempo 4 hvilket er ca. 15 sek. hurtigere pr. km. end planlagt. Vidste måske godt at det kunne være farligt senere hen men følte mig godt tilpas og fulgte med. Havde et godt flow og følte mig klar. Lasse sagde tidligt at jeg bare skulle løbe hvis jeg havde gode ben. Men den hoppede jeg ikke på igen. Har før været for overmodig når Lasse og jeg har startet ud sammen og med det resultat at han har hentet mig igen ved 30 km. Denne gang valgte jeg at blive ved ham og lade ham styre tempoet. Men pludselig var han væk og jeg kiggede tilbage efter ham. Kunne ikke se ham. Har ham mistænkt for at lade sig falde tilbage og efterlade mig alene. Det var ikke planen.

Havde inden starten læst at der ville være balloner med forventede sluttid på 3 timer. Men kunne ikke finde dem ved starten og var egentlig irriteret over det. Men så længe jeg ikke havde mødt dem måtte de jo være bagved. Delmålet hed 21 km. og så se hvad uret sagde. Havde en forventning om at jeg kunne følge med indtil 28 (2/3) og så lade mig falde tilbage. Her bagefter kan jeg godt se at det måske bare er en dårlig undskyldning for at jeg ikke ville nå målet. Men jeg havde ladet døren stå på klem hvis jeg nu alligevel kunne målet. Hverken fysisk eller mentalt var jeg vel ikke hvor jeg skulle være for at løbe 2,59. Rundede 21,1 i 1.29,15 og var 45 sekunder foran planen. Men havde brugt for mange kræfter for at nå hertil i den tid. Derfor valgte jeg at sætte tempoet ned til 4,25 pr. kilometer og vente på ballonen. Desto længere tid der ville gå inden den kom op, jo større var chancen for at jeg ville nå det til tiden. Havde en forhåbning om at jeg ville nå 30 km. inden den kom. Men et hurtigt regnestykke afslørede at den ville nå mig inden 28 km. Ved 26 km. kom den op med hele feltet bag sig. Jeg puttede musik i ørerne og forsøgte at sætte tempoet op igen... MEN NEJ! Det er som i Tour de France når en rytter bliver indhentet af feltet - umuligt at hænge på. Feltet nærmest spurter fra en og det var også tilfældet her. Ikke engang musik kunne hjælpe mig. Jeg havde prøvet det før og vidste godt det ikke nyttede noget at kæmpe imod. Jeg var færdig.

Skulle jeg istedet prøve at begrænse skaderne og komme igennem i 3.05 eller skulle jeg trække stikket helt ud og blot overleve med kræfterne i behold. Om jeg ville komme i mål på 3.05 eller 3.10 var lige meget. Det havde jeg prøvet før. I stedet for at løbe mig død, valgte jeg at sætte farten ned og blot gennemføre. Jeg slukkede musikken og fandt det store smil frem. De sidste 16 km. skulle nydes. Ved 30 km. kom Lasse op og vi havde været tæt på hinanden lige siden starten. Han er en fighter og trods store smerter kæmpede han sig igen på 3.09. En ikke prangende tid for en løber af Lasses kaliber og han var også skuffet efter mål. Jeg kom ind 5 minutter senere og var glad for min beslutning undervejs. Var naturlig træt men havde det okay. Mentalt var det en lille nedtur da målet ikke blev nået. De sidste 16 kilometer blev jeg overhalet MANGE gange - Thomas Kokholm formådede endda at overhale mig to gange?!?! Selvom tempoet blev sat ned og enkelte kaldte det ultratempo så lykkedes det alligevel at holde mig fra gåpauser det sidste stykke. Dog undtagen i de sidste par depoter.

Konklusionen på Hamburg marathon er, at jeg ikke både kan løbe langt og hurtigt samtidigt. Den konklusion var jeg også kommet til tidligere, men fik det blot bekræftet endnu en gang. Hvorfor ikke bare nyde det? Glem alt om forventninger og pres. Lade uret ligge og løbe som man lyster. Vælge dine kampe med omhu. I stedet for at samle på trofæer og anerkendelse burde et lykkeligt løber liv indeholde gode oplevelser.  Ved godt at det ene ikke udelukker det andet. Men når det første er det vigtigst i 90% kan det ødelægge det sidste når drømmen ikke realiseres. Ambitionerne er stadig de samme. Jeg vil ud og opleve mange flere af disse løb. Mærke suset når man står på startstregen sammen med flere tusinde andre løbere. Opleve stemningen undervejs når tilskuerne skaber en euforisk stemning og bær løberne igennem. Til sidst skal der lyde et kæmpe tillykke til dem som løb deres første marathon i Hamburg samt ALLE dem der satte nye rekorder. En ting er sikkert - Vi fik alle en fantastisk oplevelse som vi kan se tilbage på. Inden starten var tankerne på Boston Marathon og dem som opleve terrorens grimme ansigt.

18 april, 2013

Farvel til løbeuret

Alt for ofte gælder det om at løbe længst. Hvem har løbet flest kilometer på en måned. Hvem forbrænder flest kalorier. Hvor mange dage har du løbet i træk. Endomondo er DKs største idrætsforening med næsten 1,4 mio. medlemmer der dagligt uploader deres træningsture og sammeligner tider og kilometer. Det er en fantastisk motivation for at komme ud og bevæge sig. Om det er en løbetur, en ridetur, gang eller blot yoga så bliver det uploadet via telefon eller gps ur. Aldrig før har så mange danskere været aktive og samtidig dokumenteret det på et offentligt forum. Jeg er imponeret og som idrætskonsulent glad for at folk er aktive.

Men personligt synes jeg der er en bagside af medaljen. Alt for ofte gælder det om at få nogle kilometer uploadet så statistikken og placeringer i de forskellige udfordringer forbedres. Alt for ofte glemmer man  hvorfor man dyrker motion. Uret er blevet det vigtigste redskab på løbeturen. Igen og igen kigger man på tælleren og glæden er stor når det bipper og endnu en kilometer er spist. Værst er det når uret ikke kan finde satelitter og man står flere minutter med armen hævet over hovedet for blot at fange et lille signal. Eller helt galt er det når uret løber tør for strøm inden løbeturen er startet. Så man i ren desperation løber 2 timer med telefonen i hånden og Endomondo kørende som en app. 

Når man så endelig kommer hjem efter en tur kan det kun gå for langsom med at få uploadet den netop afsluttede tur på Endomondo. Nysgerrigheden efter folks reaktion. Er der kommentarer eller "like" fra venner som synes man har gjort det godt. Derudover skal man jo selv lige surfe rundt og se hvad ens løbevenner har præsteret. Har de trænet mere end dig. Løber de hurtigere. Mangler de at uploade et marathon. Der er tale om afhængighed - IKKE af sport, men derimod af Endomondo. Det er blevet et kæmpe forum a la facebook blot for motionister der ikke kan få nok. Kommentarer, likes, søge venskaber, udfordringer osv. 

Derfor har taget konsekvensen og sagt farvel til mit løbeur. Har valgt at tage en periode hvor hastighed og kilometer ikke er afgørende for om jeg når mine mål. Vil i stedet blot nyde det at dyrke motion. Gør det når det passer mig, uden at være presset for at nå mål og forventninger. Om det hedder løb, cykel eller blot en gåtur er det dagsformen der afgør hvad jeg har lyst til. Er meget positiv og super motiveret for at komme igang. Det er ikke et tegn på at ambitionsniveauet falder men mere et udtryk for at glæden ved løb skal tilbage.


14 april, 2013

Craft Racing by Sport de LUXE

Turen til Dronninglund havde taget mere på kræfterne end først antaget. Havde tunge ben og hovedpine da jeg stod op søndag. Havde ikke fået nok at drikke og var egentlig ikke motiveret for at komme afsted. Havde jeg ikke lavet en aftale med Jesper var jeg formentlig blevet hjemme. MEN... det var godt jeg ændrede mening.

Havde fået et startnummer samt t-shirt af Sport de LUXE. Derudover var der gavekort samt taske til alle deltagerne - et løb hvor der var fuld valuta for alle pengene. Eftertilmelding kostede kr. 225,- Lidt dyrt var min første tanke, men efterfølgende givet godt ud. Omkring 750 løber deltog i arrangementet hvor hele overskuddet gik til børneafdelingen.

Planen var sammen med Jesper at løbe i tempo 5,00 og slutte i en tid der hed 1,45 Var inden starten lidt nervøs for om benene kunne holde til den plan, men vi aftalte at han blot skulle løbe hvis jeg kom i problemer. Men ingen grund til nervøsitet. Havde en super dag hvor det fysiske og mentale overskud var i top. Vi lå ud lidt hurtigere end planlagt og i løbet af de første tre km. var der sparet 90 sek. op. Ikke just planen men vi justerede tempoet og holdt det stabilt indtil halvvejs. Midtvejs hed tempoet 4,47 og der var højt humør inden vi begav os ud på anden halvdel. Havde måske forventet at vi ville sætte lidt over styr, men igen holdt vi et stabilt tempo. De sidste 5 km. prøvede jeg at presse Jesper lidt og sætte farten op. Men hver gang sagde han at han var ved at blive sat. Jeg valgte derfor at tilpasse tempoet til ham. Dog lykkedes det to km. før mål at presse ham lidt og tempoet blev sat til 4,30. Vi kom i mål tiden 1,40 og målet var indfriet. Jesper satte ny PR og jeg var glad for et stabilt løb.

Glæder mig til at få overstået Hammer Trail samt KBH. og vil derefter løbe flere halvmarathons. Det er en god træning og rest.tiden bagefter er meget kortere. Hvem ved... måske en Klub 100 indenfor halvmarathons.

Den kommende uge står på rest. og med tre gange spinning for at booste formen det sidste inden Hamburg. Som noget nyt vil jeg med på bølgen http://iform.dk/traening/traeningsformer/loeb-og-gaa-og-bliv-dobbelt-saa-god WALK ALOT...

13 april, 2013

Dronninglund Slots marathon

Planen var at jeg kun skulle løbe Hamburg Marathon inden Hammer Trail. Men der er samtidig et lille regnestykke der skal gå op inden KBH. Derfor er jeg tvunget til at finde 2 marathons foruden Hamburg samt KBH. Derfor faldt valget på Dronninglund Slots marathon.

12 runder af 3,5 km. - ikke just det mest spændende, da jeg hader rundeløb af den karakter. Men ruten og omgivelserne omkring Dronninglund Slot opvejede de mange runder. Super natur med afvekslende underlag - lige fra asfalt til meget blødt mudder der sugede energi ud af dig. Der var lige en rute efter min smag.

Taktikken var at løbe ALLE 42195 meter og jeg havde taget drikkebæltet med samt én gel. Det var måske lige optimistisk nok at tro at jeg kunne løbe et marathon på kun saft og en gel. Holdt dog et fint tempo indtil 32 og med kun 3 runder igen måtte jeg mod forventning gå i depot. Desværre var det for sent og jeg var gået kold allerede. Kunne ikke indhente det tabte og de sidste 10 km. blev ren overlevelse. Var nede og gå flere gange omkring søerne. Heldigvis sluttede det godt da jeg fik følgeskab af Bjarne Jensen og vi holdt et godt tempo på den sidste runde.

Tiden blev 3,44 - rundede halvmarathon i 1,45 og for første gang i lang tid holdt jeg tempo 5,00 Desværre satte jeg 14 min. til på de sidste 10 km. Er generelt tilfreds med turen og det er bare et spørgsmål om den rigtige energitilførelse før jeg igen ligger på en sluttid på 3,30.

Mangler stadig et marathon foruden Hamburg og KBH. Tænker lidt på sommerhusmarathon eller kalkminemarathon efter Hammer Trail. Det der taler for Sommerhusmarathon er at jeg satser på en hurtig tid til KBH. og har derfor brug for rest. efter Bornholm. Det der taler for Kalkminemarathon er at det er et fantastisk flot løb som jeg gerne vil deltage i. Desværre er det ikke sikkert at jeg er frisk til det efter Hammer Trail. Der er ikke plads til løb mellem Hamburg og Hammer Trail da jeg skal rest. Leder muligvis efter en 3. mulighed.

04 april, 2013

Sidste chance

Har sagt det før og gør det igen - NU ER DET SIDSTE CHANCE!

Om 5 uger går starten til Hammer Trail og jeg bliver ved med at udsætte seriøsiteten i min træning. Har svært ved at komme igang og få noget struktur i træningen. Løber et par marathons hist og pist, tager et par hyggeture i løbet af ugen og der er langt fra tanke til handling. Er min plan at jeg skal løbe mange lange ture og mange marathons? Skal jeg stoppe med at løbe marathons og istedet satse på korte tempo ture? Skal jeg restituere eller bare køre på og toppe træningsmæssigt den 4. maj? Skal jeg løbe over 100 km. om ugen eller skal jeg nøjes med 50 km.? Skal jeg pine mig selv meget mere? Spørgsmålene er der, men det egentlig spørgsmål er nok hvad mit mål er til Hammer Trail.

Er spændt på distancen 160 km. og det bliver min debut. I Junglen var jeg ikke i tvivl om at jeg ville gennemføre, men denne gang er det noget andet. Rutens længde, højdemeterne samt det at jeg skal løbe i et helt døgn også om natten er skræmmende. Hvad er målet så? Jeg er ikke i tvivl om at jeg gennemfører. Men målet om en TOPplacering er ikke til stede - satser istedet på at gennemføre under 27 timer og få bæltespændet. Ambitiøst - JA, men har det egentlig ret godt med at jeg ikke skal blive stresset af af andre løbere der starter godt. Taktikken bliver istedet at holde hovedet koldt og gemme kræfterne til efter 100 km. Komme dertil uden at bruge for meget energi og være i mental balance.

Men hvordan vil jeg så bruge de næste 5 uger til starten? Har kun et marathon inden Bornholm og det er Hamburg. Træningen før og efter Hamburg består af kortere ture på maks. 20 km. Istedet bliver der lagt flere intervaller samt tempo ture ind på bla. 24 timers ruten i Rold Skov. Cyklen skal styrke baglårene. Når vejret tillader vil jeg cykle på arbejde. Vægten skal under 70 kg. Er sikker på at den øgede træningsmængde vil gavne, samt lidt mere fokus på kosten, dog uden at være fanatisk.

Det bliver en ny tilgang til en konkurrence og jeg glæder mig meget. Det at jeg vil benytte nye principper motiverer mig. Har en forventning om jeg kommer mere frisk og klar end tidligere. Taktik og udstyr bliver afgørende.

Se film

03 april, 2013

Brutalis... bakket og benhårdt!

Lang fredag var det atter tid til gensyn med Brutal marathon. Et løb der har været kåret til DKs hårdeste marathon og som vil forvandle voksne mænd til drenge hvis man ikke var forberedt godt nok. Løbet er opkaldt efter det uopdragne næsehorn Brutalis som regerede i flere år i Aalborg Zoo. For 14. gang vil løberne blive guidet rundt i området omkring Mølleparken og med Aalborg Zoo som nabo. Fantastisk rute der bringer løberne seks gange op ad Skovbakkevej og hvor den forkerte taktik ville kunne få katastrofale følger.

For mit vedkomne var det 3. gang jeg skulle prøve kræfter med løbet. De forrige 2 gange var det muligt at tilmelde sig på dagen. Men i 2013 er marathon blevet hver mands eje, og det betyder at flere og flere stiller til start. Da jeg vanen tro ikke havde sikret mig et nummer inden, måtte jeg stille mig i kø fra kl. 1100 i håb om at jeg kunne få et nummer. Starten gik kl. 1300 og små 250 løbere fra hele landet var klar. Et kig i historiebogen afslørede at sidst jeg var på ruten kom jeg rundt i tiden 3,21. Det var der ikke en chance for at det ville ske igen idag. Har svært ved blot at løbe i tempo 5,00 og så slet ikke på denne rute. Jeg indfandt i stedet min position bagerst i feltet og ventede på det obligatoriske knald fra pistolen der afslørede at løbet var igang.

Efter en lille prolog begynder folk at finde deres pladser i klassementet og herefter begynder det store udskilelsesløb. Det interessante ved Brutalen er at Jan og co. noterer omgangstiderne og placeringerne manuelt for hver omgang du kommer igennem skolegården. Der går pludselig sport i at avancerer for hver runde du løber. Jeg rundede halvvejs i ca. 1,50 og havde holdt et naturligt flow undervejs. Fulgte en del af ruten med Benny Bull indtil han faldt bagud. Henrik var med lidt af vejen - men han havde valgt en taktik der betød at han ville løbe alle 42195 meter uden pauser og havde taget vand med i rygsækken. Derfor blev vi skilt hver gang jeg gik i pit. Til gengæld løb jeg hurigere end ham når jeg kom igang. Men jeg følte at jeg indhentede en del løbere på den sidste halvdel, og glæder mig til at se resultat når det kommer på hjemmesiden.

Jeg kom i mål i tiden 3,42 og havde et fantastisk løb. Holdt tempo hele vejen og kom i mål med overskud. Dog 21 minutter senere end sidste år. Men formen er på vej. Henrik kom ind 11 minutter senere  og Bull 27 minutter efter. Hvis man vælger den forkerte taktik undervejs kan det få katastrofale følger senere i løbet. Jeg valgte at gå alle 6 gange op ad Skovbakkevej - en taktik som giver gevinst senere på toppen.