31 juli, 2013

Prøver at finde Løkken

Dagens cykeltur startede kl. 0700 imorges og destinationen var Løkken.

Vi skulle i sommerhus med Christian og Anne og jeg valgte at cykle derop for at få lidt træning. Planlægning er et vigtigt element. Det gælder om at udnytte de muligheder der er for træning i en travl hverdag.

Havde aftalt med Line at hun skulle køre senere og så samle mig op på vejen. Desværre er Lines indre GPS ikke opdateret og hun valgte at tage den sikre vej - MOTORVEJEN. Desværre med det resultat at vi så ikke kørte samme vej. Ud over at jeg selv skulle finde vej skulle jeg nu også guide Line via telefonen. Vejen til Løkken er en labyrint. Den største udfordring melder sig når man kommer til Aabybro. Her slutter cykelstien. Cykelister må ikke køre på vejen. For at komme videre skal man igennem Aabybro men her slutter skiltningen. Herefter søger man i blinde for at finde en udvej af byen og som samtidig er vejen til Blokhus/Løkken. Til sidst ender man på en trafikkeret vej igen. Men det lykkedes alligevel langt om længe og med livet som indsats. Det må kunne gøres bedre. Jeg nåede næsten hele vejen til Løkken inden Line indhentede mig og små 80 km. blev tilbagelagt.

Cykling er den foretrukne træningsform i øjeblikket. Har ALTID hadet vind når jeg cyklede. Men nu er det mere en motivationsfaktor. Der bliver trådt lidt hårdere i pedallerne. Kunne godt tænke mig at se hvor mange WATT jeg træder undervejs. Imorgen står den på Stjerneløb til Jættefesten i Suldrup. Glæder mig til at give den fuld gas og se hvor langt det rækker.

Dagen sluttede med en løbetur omkring St. Økssø. Det var sidste træningspas med Mariagerfjord Tri Klub. Fem onsdag i juli måned har vi løbetrænet forskellige steder i Rold Skov og der har været pænt fremmøde alle gange. MEN... sidste gang var en skuffelse. Der mødte ikke nogle op. Jeg havde fået et par afbud i løbet af dagen men forventede stadig at der ville dukke et par stykker op. Måske det var intervallerne der skræmte dem. Men jeg ville ikke snydes og tog i stedet en enkelt tur omkring søen. Var egentlig meget glad for at der ikke dukkede nogle op alligvel. Der var tunge ben efter både cykelturen samt fodboldgolf i Løkken.

Dagens artikel om min løbeven Thomas Christensen kan læses her

Fortjent vinder i fodboldgold

30 juli, 2013

3 på stribe

Først 3 fridage dernæst 3 arbejdsdage.

Torsdag, fredag og lørdag blev ufrivilligt 3 fridage. Men efter en hård start i juli hilste jeg alligevel pausen velkommen. 3 fridage stresser mig ikke på samme måde som tidligere. Før i tiden var jeg af den opfattelse, at et par dage uden træning måtte jo sætte hele projektet bagud. Men hvile er lige så vigtig som træning.

Søndag, mandag og tirsdag har det stået på kortere distancer men med en lidt højere kadence end normalt. Særligt mandags turen blev en tempotur, hvor der blev arbejdet så sveden sprang frem. Det er svært at træne tempo uden ur. Har ikke helt fornemmelsen af om der sker fremskridt. Men synes alligevel at jeg får presset mig selv mere end tidligere.

Desværre har jeg ikke fået trænet trapper den sidste uge. Men fokus er lagt på Viborg 24 timer og at komme i TOP form inden starten. Så må trapperne vente.

I 2009 løb jeg Swiss Alpine K78 og der mødte jeg for første gang Niels Høgh Henriksen. Dengang var der ikke meget der tydede på at han en dag ville blive en respekteret ultraløber. Men med hård træning og en stålsat vilje er han idag på 24 timers landsholdet blandt andet på baggrund af et flot løb i Århus Indoor hvor han nåede over 200 km. Jeg beundre hans tilgang til løb og hans filosofi er en motivation for mig. Klik her og læs spændende interview med Ultra seje Niels


25 juli, 2013

Trail når det er bedst

Onsdag var det atter tid til træning med Mariagerfjord Tri Klub.

Det var på forhånd aftalt at vi skulle løbe den blå MTB rute på 23 km. Om det var derfor at vi ikke var mødt så talstærkt op eller det skyldes ferien skal jeg lade være usagt. Men vi var kun 3 til dagens træning. Dupont og Helge er stabile og har været med til alle træningspasene.

Jeg havde været ude med vanddepot halvvejs, så varmen ikke ville tage livet af os. Termometeret sagde 26 da jeg parkerede bilen ved St. Økssø kl. 1900. FANTASTISK dansk sommervejr.

Planen var at vi skulle løbe tempo 6.00 men der var nogle der havde en skjult dagsorden. Efter små 5 km. hvor jeg havde svært ved at følge med spurgte jeg ind til tempoet da jeg ikke selv havde ur på. Lige knap 13 km/t lød svaret. Så forstår jeg bedre hvorfor pulsen var i top og sveden sprang frem på panden. Der var nogle der skulle betale tilbage fra sidste onsdag. Jeg overvejede om jeg skulle påpege tempoet eller blot vente til de løb tør for krudt. Der var jo stadig lang vej endnu. Men spillede en trumf og sagde til Dupont om vi ikke kunne sætte farten lidt ned. Det resulterede så i at Helge overtog føringen og holdt samme tempo. Jeg skulle åbenbart smadres.

Men den der ler sidst... ler bedst.

Som forventet blev tempoet sat ned da vi ramte bakkerne. Men så var jeg blevet løbet varm og nu skulle de få tilbage af samme skuffe. Den fik lidt ekstra på nedløbene og op ad bakke blev der trådt igennem. Nu var de nede i sækken. Elsker trail og bakker. Jeg ventede på toppen og det mindede mest af alt om interval træning. Dupont indrømmede også til sidst at den var noget hårdere end Rebild Løbet, og det kom bag på ham. Don´t underestimate!

Vi kom rundt i 2,18 og tempo 4,55 inkl. pauser - lige efter planen. Turen blev målt til lige knap 24 km. Super rute. Vi startede ved St. Økssø og det havde den ulempe at det var svært at mobilisere ekstra kræfter da vi ankom til skolen. Der manglede der stadig 5 km. inden vi var ved søen igen. Men det blev fejret med en tur i vandet med alt tøjet på.


24 juli, 2013

Møldrup

Fantastisk træningstur på cyklen i Møldrup.

Revlingeløbet bød på 65 km. bakket terræn. Havde aftalt med Rene Vognmand at vi skulle tage derop og cykle den lange etape sammen. Stille og rolig tempo og ellers nyde naturen. MEN... vi blev selvfølgelig grebet af stemningen og gav den fuld gas fra start. Når CAV (Vognmand) står i pedalerne bliver der trådt nogle watt og jeg har svært ved at følge med. Hvilket han naturligvis også gjorde mig opmærksom på. Men et cykelløb vindes ikke på den første km... men det kan tabes. Hvilket han fandt ud af senere.

På trods af at vi ikke kunne følge den forreste gruppe og måtte lade os falde tilbage og vente på den næste gruppe samt at vi kørte forkert allerede efter få kilometer, synes jeg faktisk at det var skide sjovt. Elsker sådan nogle byfestløb hvor man kan få pulsen op på en sjov måde. Gruppen blev hurtigt delt og jeg kom til at ligge i den forreste del af hovedfeltet hvor CAV igen igen sov i timen og ikke kom med da der blev kørt cykelløb. Vi var 9 ryttere - alle erfarne og med nogle gode og solide ben. Det blev kørt et højt tempo til tider og vi var nogle stykker der skiftes til at tage føring. Ren Tour de France.

Kom i mål i lige nøjagtig 2 timer og et snit på 32,5. Ganske fornuftigt taget de mange bakker i betragtning. 20 min. senere ankom CAV trillende i mål og humøret var ikke i top. Han kunne ikke give udstyret skylden denne gang, da han er den eneste i feltet der har samme udstyr som det de kører med i Frankrig. Han måtte da også ligge øre til nogle drillerier bagefter. Tror det er på tide vi må ligge taktikken om. Vi kan og vil ikke blive ved med at køre for ham når han gang på gang mangler i spurten. There is a NEW sheriff in town. 

Tak for en super tur til Møldrup.


22 juli, 2013

Skørping - Haverslev

Super aften tur med babyjoggeren.

Er inde i en god stime med træning. 70 km. landevej igår på cyklen og knap 18 km. løb med babyjoggeren her til aften. Nogle gange rammer man den lige i røven som Faxe sagde efter sin scoring i EM finalen i '92. Sådan en dag havde jeg idag. Benene var gode og tempoet var højt hele vejen. Holdt et par små drikkepauser undervejs men følte at desto varmere det var jo bedre følte jeg mig. Har det godt med varme. 

Glæder mig til det første store mål i august - Viborg 24 timer den 10./11. august. I weekenden er der 2 uger til start og jeg håber at kunne løbe den sidste lange tur i weekenden og så rest. den sidste uge. Planen i Viborg er blot at medbringe løbetøj og energi. Ikke noget luksus eller telt mm. Men ren overlevelse. Jo vildere jo bedre. Det bliver en mental kamp om at nå de 200 km. på 24 timer. Mangler at få styr på noget aftensmad. Nudler og kylling med karry. Tilsat vand og du har en ret som du kan gå og spise. Modtager gerne fif eller gode råd til hvor jeg kan finde det jony_andersen@hotmail.com


20 juli, 2013

En kort... en lang

Tirsdag bød på en kort trappetræning efterfulgt at 68 km. landevej med Vognmand og Rene P. Super cykeltur fra Skørping-Hadsund-Ø.Hurup-Terndrup-Skørping. Medvind på vejen til Ø. Hurup og modvind resten af vejen hjem. Der blev hygget og spurtet efter byskilte og hjem fra Ø. Hurup så jeg kun Rene Ps baghjul. Cykling er super træning og jeg blev lidt bidt af det. Skal til Møldrup og køre løb på tirsdag. 

Onsdag var der løbetræning med Mariagerfjord Triklub og vi mødtes i Rebild. 14 km. ondskab med 500 hm. Rebild Trail når det er bedst. 8 mand var mødt op til denne træning. Et stærkt felt med julemanden, HH, Rene P., Jens, Dupont, Claus, Helge. Der blev hygget selvom der var indlagt 3 bjergspurter undervejs. Trappen blev forceret i voldsomt tempo og jeg kunne mærke min trappetræning bar frugt. Omend det kun er blevet til få ture. Rene P. var presset... dejligt! Han var endda nede og kysse mulden efter at have været i nærkontakt med et par rødder. Fødderne var blevet tunge. Næste uge står den på 23 km. trail på den blå MTB rute.

En kort tur fredag og lang lørdag. Lørdag stod den på tur fra Skørping til Aalborg med babyjoggeren. Super træningstur i høj sol. Gik noget koldt til sidst da jeg ramte Aalborg og måtte søge hjælp hos Marianne og Line. Men Mille og jeg ramte zoo efter 3 timer som planlagt og der var en is til styrmanden som tak for god ro og orden.

 

15 juli, 2013

Rold Skov Marathon

Havde set frem til Rold Skov Marathon med stor glæde men samtidig også lidt vemod. Glæden var fordi at jeg igen skulle prøve kræfter med 42195 meter efter en kort pause fra løb. Ikke siden mit marathon nummer 100 i København den 19. maj har jeg løbet marathon og var derfor lidt nervøs for hvordan formen var. Vemod skyldtes at det var sidste gang vi afholdt Rold Skov Marathon. Det var 5. gang at løbet blev skudt igang og mange løbere havde fundet vej igen. For mange er det nærmest en tradition at løbe Rold Skov Marathon i deres sommerferie, og det kom bag på mig at så mange ville savne løbet. Men vi har samtidig forpligtet os til at afhold andre løb på vores smukke hjemmebane. Champagne Marathon på årets sidste dag samt Rebild Trail Marathon har allerede været afholdt og den tradition vil vi fortsætte.

Rold Skov Marathon 2013

14 dage med fuld træning - løb, cykling og nu også roning har stået på programmet. Kan langsomt mærke formen blive bedre dag for dag. Mentalt føler jeg mig stærk og lysten har sjældent været så stor som nu. Kan ikke vente til august hvor hvor 3 store udfordringer venter og midt september hvor Mors 100 miles står øverst på "to do listen".

Startede meget konservativt til Rold Skov Marathon og fandt et behageligt tempo. Havde ikke noget ur med og følte mig frem. Blev overhalet af nogle stykker i starten men holdt mig til planen. Som løbet skred frem kom jeg til at ligge i en gruppe på 6 løbere hvor vi skiftevis lå forrest. Mine depotbesøg stjal som så mange gange før tiden og jeg måtte derfor bruge et par kilometer på at indhente gruppen igen.

Små 10 kilometer før mål kom Kim Hansen op til mig og vi slog følgeskab resten af vejen. Kim er rigtig godt løbende og tempoet blev sat op. Kims store mål er Berlin marathon i efteråret. De sidste 4 kilometer ind til mål blev der givet lidt mere gas og vi indhentede en masse løbere undervejs. Sluttiden hed 3.45 og det var jeg meget overrasket over. Følte benene var gode og kunne nok havde startet lidt tidligere, men er glad for en god dag. 

Fik halvvejs lidt smerter på ydersiden af venstre knæ som kom og gik over igen. Ikke noget alvorligt men alligevel nok til at jeg tænkte over, om det ville få konsekvenser at fortsætte. Er ikke meget for at give op og udgå. Men er samtidig bange for at gå glip af årets store mål i august/september. Idag mandag er der stadig lidt ømhed og jeg byttet træningen ud med en gåtur.

Læs mere på Rold Skov Marathon

10 juli, 2013

Trappetræning





Mission 2.0 i august er et trappeløb i Vejle den 24. august.

Mere info herom følger senere.

Som træning hertil har jeg efterlyst trapper i Skørping, Mariager og Hobro. Som udgangspunkt er der masser af muligheder i Rebild Bakker men søgte mere traditionelle trapper. Allerede på første dag kom denne trappe i spil i Hobro. 117 trin fra lystbådhavnen og direkte op i himlen. Testede dem idag og den er super. 17-18 cm. i højde og der er 3 niveauer i alt 21 højdemeter i forskel fra bund til top.

Det blev kun til 600 trin idag men sveden sprang frem på panden og der er lang vej endnu.

Dagen blev afsluttet med fartleg på 24 timers MTB ruten i Rold Skov sammen med Mariagerfjord Tri Klub. Temaet var "Tour de France" hvor det gjaldt om skiftevis at komme i udbrud fra det 6 mand store felt. Udbruddet varede ca. 60 sek. mens de andre kæmpede for at ligge på "hjul". Super sjov og anderledes fartleg hvor pulsen konstant var i TOP. Det var et stærkt felt og gevinsten er stor ved sådan en træning.

Læs mere om udfordringen her

09 juli, 2013

Mont Blanc


Fredag den 30. august tager jeg på en lyntur til Frankrig sammen med Kasper Myrup.

Planen er at jeg skal prøve kræfter med Mont Blanc og 4810 meter. Et godt begynderBJERG hvor vi skal stå på toppen og ned igen på under 24 timer. Har ingen erfaring i at bestige bjerge og lider lidt af højdeskræk, så ikke den bedste udfordring jeg har sagt JA til. Men jeg glæder mig helt vildt og har en klar forventning om at jeg bliver grebet af suset. Kasper har derimod prøvet det et par gange før og jeg helt tryk ved hans evner til både at arrangere turen derned samt sikkerheden omkring selve bestigningen. 

August bliver en vild måned og foruden turen til Frankrig er der to andre løb jeg skal deltage i, men dem vil jeg skrive om på et senere tidspunkt. Tiden er dog knap og der skal trænes maks. i juli måned. Det kræver en rigtig god fysik hvis jeg skal kunne løfte armene efter et hattrick. Glæder mig og føler jeg har fået en super start.



MTB


God træningsdag med hovedvægten lagt på cykling.

70 km. Landevej til og fra arbejde efterfulgt af 17 km. MTB sammen med Christian.
Turen hjem fra Mariager var en sand dræber da der var modvind fra Hadsund og hjem. Mest overraskende var at tiden ud og hjem var den samme trods vindforholdene hjemad. 
Kort pause inden turen med Christian. Dejligt at være tilbage på MTB. Den har været savnet. 

08 juli, 2013

Babyjoggeren



Super tur omkring St. Økssø med HH og babyjoggeren. Tempoet var som sædvanlig alt for højt og der var kamp om at ligge forrest. Typisk for disse ture med HH, tempoet bliver skruet op indtil en af os skælder ud over at den anden sætter tempoet alt for højt. Så bliver tempoet sat ned i et par kilometer for blot at starte forfra igen. Super træning.
Det er samtidig en test af hvem af os der er i bedst form og hvem af os der er mest udholdende. Elsker disse ture. Men må samtidig konstatere at HH er i rigtig god form. Der skulle kæmpes for at følge med ham og jeg følte at han havde et gear mere... satans!
Der er ikke andet at gøre end at træne endnu hårdere til næste gang👍

07 juli, 2013

Cykling

En aktiv uge er ved at være slut og jeg er nu igang. 

Onsdag stod den på intervaller omkring St. Økssø sammen med Mariagerfjord Tri Klub. En brutal start og 2,7 km. er lang hvis man vælger den forkerte strategi fra starten. Men holdt tempo og havde et par gode ture. 3,56 og 3,54 er stabilt men med plads til forbedringer. Havde håbet på 4,05 men ville være tilfreds med 4,15 så tilfredshed efterfølgende. Næste sommertræning med tri klubben er på onsdag med trailløb i Rold Skov.

Der udover er det blevet til et par gode tempoture på cyklen. Føler der er en god og hurtig fremgang når jeg får trænet med cyklen. Søndag stod den på dobbelt pas. 14 km. trail med 500 hm på trailruten med start fra Rebild. Fantastisk at løbe uden ur og blot nyde turen. Gi´ den gas når stemningen er der  ellers blot nyde en pause i ny og næ. Foretrækker den form for træning. Er sikker på at den er bedste når formen skal have et boost men frygter at manglende træning på asfalt kan koste i Viborg. Tager en ugentlig langtur på asfalt. 

På søndag gælder det Rold Skov Marathon... for 5. og sidste gang. Små 100 løbere har meldt deres ankomst og jeg ser frem til løbet. 

02 juli, 2013

Rebild - Støvring - Skørping

Stille og rolig tur med babyjoggeren.

Løb uden ur men holdt et stille og roligt tempo. Var overrasket over hvor stærk jeg alligevel var efter en længere pause. 105 min. ingen væske trods sol og 17 grader.

Der er stadig lang vej men motivationen er i top.

Next STOP Viborg 24 timer

40 dage til start.

Det bliver min 3. deltagelse i Viborg 24 timer og efter de to tidligere gange jeg har deltaget har jeg sagt til mig selv... DET GØR JEG ALDRIG IGEN. Men igen står jeg på startlisten til 24 timer. Synes ruten er for lang (5,7 km.) og den er kedelig på den anden side af Søndersø. Men alligevel er der et eller andet fantastisk over dette løb. Der er masser af deltagere og mange gode løbevenner kommer og deltager. DERFOR kommer jeg også.

Glæder mig til dyste på kilometer igen. Har fået lidt mere erfaring siden sidst og Hammer Trail er stadig frisk i erindring. Nu skal den blot have en skalle de næste 30 dage og så 10 dage til restitution. Det bliver en god blanding af løb og cykling samt mental træning. Det er heldigvis ikke altid den løber i den bedste form der slutter øverst på skamlen til sådan timeløb.

For at det ikke skal være for behageligt har jeg besluttet kun at tage løbetøj med denne gang. Ikke noget telt eller sovepose. Energi samt førstehjælpskassen. GLÆDER mig.


Finisher del 2. - evaluering


2 måneder er der gået siden jeg kom hjem fra Bornholm. Traditionen tro falder min motivation til nulpunktet efter sådan en tur. Kæmpede mig igennem 2 marathons efterfølgende. Fyraftensmarathon den 17. maj samt København Marathon den 19. maj. Derefter har jeg holdt pause. Uden tvivl godt for kroppen men utrolig hårdt at skulle igang igen. 

Et tilbageblik på Hammer Trail tegner et billede af en debut hvor mange ting lykkedes. 
  • Jeg holdt mig igang i 24 timer trods skinnebensbetændelse de sidste 40 km. En skade der holdt mig ude de efterfølgende 14 dage. 
  • Jeg formådede at gå/løbe hele natten på trods af træthedstegn. 
  • Energiindtaget fungerede rigtig godt hvilket skyldes at jeg sørgede for at indtage gels mm. tidligt i løbet. 
Jeg havde ikke noget forventningspres der hæmmede mig undervejs. Havde som mål blot at gennemføre. Det gav en god mavefornemmelse undervejs og noget som jeg vil benytte mig af fremover. Oplevelsen vil være det primære. Dermed ikke sagt at der ikke er nogle forventninger.

Depotet skal være bedre forberedt næste gang. Jeg skal have nogle poser der er pakket med lige nøjagtig de ting jeg skal bruge for hver time. Bruger for meget tid på lede efter ting i kassen. Tid som jeg istedet kunne bruge på at gå eller sidde og hvile mens jeg indtager maden. Pakke gels mm. i poser som kan tages med. ALDRIG MERE energibarer. Var kommet frem til den konklusion en gang tidligere men alligevel valgte jeg at satse på dem igen - uden held. 

Musik havde ikke den ønskede effekt. Måske jeg skulle forsøge med en lydbog eller radio. Bliver alt for hurtig træt af musikken. Har brug for noget live hvor der er tale i stedet. Skal have fundet en lille afspiller som man kan have med - lidt lige som i-pod.

Der var selvfølgelig kriser undervejs, men ikke nogle alvorlige. Min rutine gjorde at jeg var klar over at de var kortvarige og at der blot var tale om tid inden de ville stoppe. Men afslutningen viste at der ikke er langt fra top til bund. Var rigtig godt løbende de jeg nåede til mål for sidste gang - herefter manglede jeg kun Hammerknuden (7 km.) og der var 45 min. til 24 timer. Var egentlig optimistisk mht. at nå det inden, men de sidste 5 km. blev utroligt krævende og jeg har helt nede i sækken til sidst. Selv ikke 3 gels på en gang kunne puste liv i mig. Og jeg måtte gå de sidste 5 km. hjem.