26 november, 2015

80 dage til start


Manglende motivation

14 dage er der gået siden sidste opdatering. Der er ikke løbet meget vand gennem åen siden og motivationen har været væk. Det er i grunden mærkeligt at jeg ikke kan finde gnisten til igen at opnå noget stort. Inden Yukon havde jeg en DNF fra Mors og det var netop det, der fik mig i gear. Kigger jeg i bagspejlet har jeg haft et mislykket forsøg til UTMB. Det burde være en motivationsfaktor af de store. Ingen er bedre end den sidste kamp.

Jeg tror det skyldes at mine fremskridt har været for store det sidste stykke tid. Så har jeg det med at hvile for meget på laurbærene og slippe grebet. Har haft nogle gode marathonløb med godkendte tider. Til Rold Skov Trail, Hals Barre og Vendsyssel Trail har jeg været godt løbende. Men det er ikke nok og med kun 80 dage tilbage skal jeg holde kæden stram og ikke svigte min plan. 

Slaget er endnu ikke tabt. Men det kræver koncentration og vedholdenhed. Hård træning og prioritering. Heldigvis har jeg brugt alle 3 trumfer. Så nu er det fuld fokus på træning. 

Træning vil primært bestå af spinning, crossfit og løbebånd i hverdagene. Lange ture i weekenden. Bliver nødt til at komme i skoven og løbe trail lørdag eller søndag. Har en plan om at jeg skal prøve kræfter med "De 10 spir" i Jylland. Trailspor til MTB. Julen står stadig på 7 marathon i træk.

Det gode vej løbebåndet er, at jeg får trænet tempo og stigninger. Der er en sindsyg høj luftfugtighed på værelset og temperaturen får sveden frem. Det er en god forberedelse til Sri Lanka.

Dette indlæg skal være startskuddet til de vigtigste 80 dage i løbeliv. Skal i den bedste form både fysisk og mentalt.

11 november, 2015

95 dage til start

Aftenløb med pandelampe

En mental sejr

Nogen gange er det de små sejre der tæller og dagens tur var uden tvivl i den kategori. Motivationen til dagens tur fandt jeg ved at kigge mine blogindlæg igennem fra sidste gang. Der havde jeg en aftentur på MTB sporet i Rold Skov på 3 timer med pandelampe. Disse opdatering fra sidste gang er med til at presse mig ekstra meget nu. Havde jeg ikke haft mulighed for at sammenligne var det helt sikker ikke blevet til 25 km. i regnvejr og modvind hjem fra Haverslev.

Hvis jeg giver op nu... så gør jeg også når jeg står på Sri Lanka!


Det kræver meget mental styrke at rejse sig fra Mortens aften bordet og trække i løbetøjet. Velvidende at der ligger knap 3 timer foran dig inden du er hjemme. Endnu mere når familien kommer og overhaler dig efter en time og spørg om det går godt. Det nemmeste i verden ville være at sætte sig ind i bilen og køre med hjem. Men NEJ. Nu havde jeg sat mig for at løbeturen skulle gennemføres. 

Havde 3 pejlemærker undervejs og når de blev nået var belønning en gåpause og lidt energi. Mejlby (4), Rørbæk (10) og Hobro nord (20). 

Kroppen har det overraskende godt efter weekendens to marathonløb samt crossfit i Hobro kl. 07 tirsdag morgen. Det giver fornyet optimisme frem mod weekendens trailmarathon i Vendsyssel hos Carl. 

09 november, 2015

97 dage til start


DOBBELT marathon

Så blev de 100 dage skudt igang med et dobbelt marathon. Det er næsten 2 år siden jeg har løbet to marathonløb på en weekend. Fredag var hviledag, lørdag marathon hos Bjarne i Hals og søndag gik turen til Tors hjemmebane Rudersdal. 

Var spændt på hvordan krop og hoved ville reagere på 84 km. fordelt over 28 timer. Netop af samme grund valgte jeg at holde fri fredag for at være restitueret. 

Lørdag var i selskab med Thomas og Morten fra Valmuevej. Thomas og jeg havde planlagt at løbe hel og Morten halvmarathon. 6 runder á 7 km. og så var der fyraften. Vi aftalte at følges ad i de første 3 runder og så vurderer om tempo og dagsform gjorde vi kunne følges i yderligere 3 runder. Morten ramte en god dag og nåede op på 35 km. inden han stemplede ud. På 5 runde satte Thomas og jeg farten op midtvejs og holdt et pænt tempo på under 5. Den sidste runde skulle bare overstås og prisen for de 4 hurtige kilometer skulle betales. Tempoet kom ned og der skulle graves dybt for ikke at gå i stå. Tiden blev 4.05 og taktikken om at gemme lidt krudt til søndag holdt nogenlunde. Havde fået for lidt at drikke og havde hovedpine efter løbet. Energiindtaget var udelukkende Chews og Endurance fra 32GI. Har egentlig gode erfaringer med 32GI og det er skånsom ved maven.

Søndag gik turen til Rudersdal sammen med Henrik. "Bussen" kørte kl. 06 og benene var tunge fra om lørdagen. Spændingsniveauet var højt. Vi havde meldt os til 4 timers gruppen med start kl. 10.30. Så gælder det bare om at holde tempo 5,25 - 5,35 hele vejen rundt. Slipper du gruppen risikere du at fare vildt. Ruten er ikke særlig godt mærket op og har du ikke lokalkendskab så kommer du ikke i mål. Selv gruppen før os løb forkert grundet dårlig afmærkning og det var et rutineret felt. Taktikken var at drikke rigeligt, spise ofte og ellers ligge på hjul hele vejen rundt. Den taktik holdt 100%. Vi kom ind i 4 timer plus det løse. Dog var jeg tæt på at slippe flere gange de sidste 10 km. og lade mig falde tilbage til de langsommere grupper. Den mentale styrke blev sat på prøve men heldigvis vandt viljen til sidst. Jeg kom i mål sammen med gruppen og var MEGA glad for at have gennemført de to marathonløb. 3,5 liter væske (halv Endurance), 4 stk. Chews, marcipanbrød, banan og lidt vingummi blev indtaget og det passede fint. Skal træne i at indtage mere endnu.

Taktikken på Sri Lanka bliver at "ligge på hjul". Derfor skal den taktik trænes hjemmefra. Holde tempo, ikke slippe undervejs og grave dybt når det gør ondt. Starte lidt defensivt og ellers bygge på undervejs. Den afgørende etape bliver 5. hvor distancen ligger på 70-80 km.

06 november, 2015

100 dage til start

Start your engines

Nu starter forberedelserne for alvor

Jeg har gået og talt ned til de 100 dage og nu er dagen endelig kommet. Det er som om forberedelserne først for alvor starter nu. Nu er det op til mig selv at afgøre hvor sjovt de 250 km. bliver til februar. Let forberedelse giver en hård krig. Hård forberedelse giver en let krig. Det er jo ikke de 250 km. der er hårde men derimod de 100 dage. 

For 2 år siden startede min optakt til Yukon med et marathon i Hasseris. Tiden blev 4,05 men hvad der er mere interessant, så kan jeg konstatere, at allerede på det tidspunkt havde jeg knæproblemer. Hvilket fulgte mig halvanden måned indtil starten af december, hvor jeg var tvunget til pause. Det skal jeg for alt i verden undgå denne gang. Målet er ikke de 42 km. Det primære er selvfølgelig en lang træningstur men med fokus på at lytte til kroppen. Det skal ikke lyde som en undskyldning men optakten må ikke spoleres af en skadespause. 

Som inspiration vil jeg læse de gamle blogindlæg fra min forberedelse til Yukon, for at gøre brug af de erfaringer. Men også for at benchmarke i forhold til dagsformen den gang. Det interessante er netop at kunne genbruge en model og tilrette lidt i formlen og så efterfølgende se om resultatet kan blive endnu bedre. Motivationen er i TOP.

Start your engines!

04 november, 2015

102 dage til start

102 dage til Sri Lanka

Opdateret startliste

Med 102 dage til start er det nu tid til at skrue op for træningsmængden. Sidste uge blev brugt på restitution og kun begrænset træning. Så motivation og krop bør være klar til blive presset de næste 3 uger. Weekenden den 21. + 22. november er friweekend og næste pejlemærke i forberedelserne. 

Denne weekend er der løb i Hals om lørdagen hos Bjarne og søndag hos Tor i Rudersdal. Første gang i over et år at der skal løbes dobbelt marathon. Er spændt men også meget nysgerrig på hvordan krop og psyke er klar til den opgave. 

På hjemmesiden Racing the Planet er startlisten nu også opdateret med mit navn samt en lille beskrivelse. Sjovt og samtidig også meget virkeligt. Nu er der definitivt ingen vej tilbage og forventningerne er svære at skjule. 

Johnny Andersen of Denmark is an accomplished endurance athlete, having competed in Marathon des Sables, Jungle Marathon, Transalpine Run and Yukon Arctic Ultra, the last of which he won while breaking the 300-mile race record in 2014. He regularly blogs about his training and racing on his personal website. A sport consultant for Mariagerfjord Kommune based in Hobro, Johnny is no doubt looking to place amongst the top of the competition at his first 4 Deserts / Roving Race at RacingThePlanet: Sri Lanka 2016.


Læs mere her.